В Олександрії пройде найбільша виставка ретро-автомобілів

, Олена Сідорова

9463В Олександрії на стадіоні «Ніка» відбудеться другий всеукраїнський фестиваль класичної техніки «Ретро-зліт Олександрія-2017» – найбільша виставка ретро-транспорту в центральній Україні, повідомляють організатори.

У програмі заходу – парад ретро-техніки по місту, виставка ретро-автомобілів і мотоциклів, а також – конкурси для глядачів, музична програма, змагання на ретро-техніці. Передбачена окрема розважальна програма для дітей (також з призами).

За словами організаторів – представників громадської організації «Ретроклуб «Олександрія», нині вже зареєстрували до участі близько 70 історичних транспортних засобів. На відміну від першого ретро-зльоту, що відбувся торік, цього року значну частину експозиції складуть автомобілі власників приватних колекцій з Києва, Запоріжжя, Дніпра, Кіровограда, Кривого Року, Полтави та інших міст.

Будуть представлені як серійні автомобілі початку і середини минулого століття, так і по-справжньому унікальні зразки. Наприклад, швидкохідні автомобілі радянських спецслужб, замасковані під звичайні «Волги», легендарна ГАЗ-ММ «полуторка» в максимально спрощеній комплектації періоду Другої світової війни, деякі інші раритети. Наприклад, в експозиції зарубіжної техніки можна буде побачити моделі німецьких і американських марок, купе, кабріолети і представницькі седани.

За очікуваннями організаторів, деякі з олександрійських і кіровоградських машин зможуть вразити навіть досвідчених експертів з комісії історичних автомобілів FAU. Так, організаторам вдалося розшукати на території Кіровоградської області кілька найцікавіших зразків техніки, які не показували широкому загалу з радянських часів. Це автомобілі членів Кіровоградської клубу «Авторетро», наприклад, мініатюрна Simca 500 (Fiat 500) 1936 року і розкішний Opel Admiral.

А члени місцевого ретро-клубу «Олександрія» вперше покажуть публіці унікальний автомобіль, який олександрійські аматори розшукали на західному кордоні країни в напівживому стані, – це вітчизняний автомобіль 1960-х років європейської збірки.

Виставка відбудеться 24 червня з 11:00 до 17:00. Вхід вільний.

Крім цього, о 9:00 від стадіону «Ніка» до Соборної площі пройде парад ретро-техніки.

Ретрозліт проходитиме під егідою Комісії історичних автомобілів Автомобільної Федерації України (FAU), а також за підтримки Олександрійського футбольного клубу і тамтешньої міської влади.

Нагадаємо, перший фестиваль ретро-техніки відбувся торік у червні. Він зібрав понад півсотні автомобілів, мотоциклів, моторолерів, мопедів. Захід відвідало кілька тисяч гостей.

Детальна інформація за телефонами: (068) 442-66-70 (Ігор Широкун) або (066) 722-38-34 (Олексій Василенко).

фото: «Моя Олександрія»
e-max.it: your social media marketing partner