У Новоукраїнці заборонили побори у школах і дитсадках

,

9368Виконком Новоукраїнської міськради заборонив збір коштів із батьків учнів тамтешніх шкіл і дитячих садків.

– Відповідно до рішення, закладам освіти міської ради заборонено збирати кошти з батьків та осіб, що їх заміняють. У разі надання благодійних пожертв, але лише у безготівковій формі, та виключно від юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, керівники закладів повинні обов’язково оформити документацію згідно з вимогами чинного законодавства, – коментує начальник відділу освіти міської ради Тетяна Стратонова.

Разом зі тим, виконком зобов’язав керівників закладів забезпечити оприлюднення інформації про надходження та використання коштів.

– Керівники закладів освіти не рідше одного разу на рік зобов’язані звітувати перед батьками та педагогами про використання коштів, – уточнила чиновниця і додала, що за необхідності міська рада виділяє кошти на проведення поточних ремонтів навчальних закладів, придбання посуду, інвентарю, підручників, миючих засобів. – Це робиться, щоб батьки перестали збирати гроші на дрібні побутові потреби. Ми не відмовляємося від допомоги. Але якщо хтось із заможних батьків чи спонсорів хоче допомогти садочку чи школі, ця допомога повинна бути тільки у безготівковій формі.
e-max.it: your social media marketing partner