У Бобринецькому районі попрощалися із матросом-розвідником, який помер від кулі снайпера (ФОТО)

, Олена Сідорова

8946У селі Верхньоінгульське Бобринецького району близько трьох сотень людей попрощалися із морським піхотинцем 26-річним Павлом Савлуком сьогодні, 11 травня. Хлопець помер у госпіталі в День Перемоги від поранень, отриманих у зоні проведення АТО.

Павло добровільно пішов служити за контрактом 30 червня 2016 року. Спочатку пройшов навчання у 169 навчальному центрі («Десна»), далі проходив службу в 36 окремій бригаді морської піхоти.

30 квітня під Водяним Донецької області отримав кульове поранення голови. Після цього дев’ять днів перебував у комі. Помер у госпіталі імені Мечникова у Дніпрі.

– Хороший хлопець, чесний, справедливий, спортсмен, займався східними єдиноборствами. Мав багато планів на майбутнє, хотів навчатися, планував надалі служити. Служба йому подобалася, хотів із нею пов’язати своє життя, – розповів військовий комісар Бобринецького районного військового комісаріату підполковник Микола Капітоненко.  

За словами сільської голови Верхньоінгульської сільської ради Олени Руденко, Павло проживав із мамою, був неодруженим, дітей не мав.

– Їх шестеро в родині, його брати також воюють в АТО. Мав багато друзів, любив займатися спортом, був порядним військовозобов’язаним, – каже Олена Руденко. – У березні був у нас, оформляв пільги. Говорив, що все буде добре. Не віриться, що так склалося. Це в нашому селі друга втрата за півроку. Шкода, дуже шкода...

Жителі і бойові побратими Павла, проводжаючи його в останню путь, розгорнули кількаметровий український прапор.

фото: Сергій Михайлін

8947

8948

8942

8943

8944

8945

e-max.it: your social media marketing partner