Профтехосвіту планують наблизити до потреб роботодавців

, Олена Сідорова

8403Професійно-технічна освіта в Україні стане ближчою до реального сектору економіки, а відтак і роботодавців, йшлося на Конференції «Професійна освіта та підготовка робітничих кадрів: сприяння соціально-економічному та регіональному розвитку України», що проходила у рамках проекту Європейського фонду освіти «Децентралізація професійно-технічної освіти в Україні – поштовх до дій» учора, 4 квітня.

Учасники з різних регіонів України обговорювали розвиток професійної освіти в Україні в контексті децентралізації, шляхи побудови ефективної системи та оптимізації мереж профтехосвіти, державно-приватне партнерство.

– Під час моїх зустрічей з бізнесом підприємці розказують про дефіцит кваліфікованих кадрів в усіх сферах. Тож перед нами важливе завдання зробити так, щоб людина під час навчання отримала знання, навички і могла відразу працювати у реальному секторі, – сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Голова наглядових рад «Ельворті ГРУП» і «Гідросила ГРУП», член президії Ради Федерації роботодавців України Павло Штутман назвав однією із переваг процесу децентралізації професійно-технічної освіти, на який взято курс, – швидкість реагування.

– Чим коротше ланцюжок взаємодії між роботодавцем та закладом професійно-технічної освіти, тим краще. Ми купуємо на підприємства нове обладнання, модернізуємо їх, і нам необхідні компетентні кадри. І коли в рамках децентралізації частина повноважень з управління професійно-технічною освітою передається на рівень області – це виключно позитивна для нас можливість. Але за однієї умови: після передачі частини повноважень з управління професійно-технічною освітою органам місцевого самоврядування та органам державної влади на місцях, це управління повинно здійснюватися не гірше, ніж виконувалося централізовано, – зазначив Павло Штутман.
e-max.it: your social media marketing partner