Кіровоградські спецпризначенці вшанували загиблих під Дебальцевим побратимів (ФОТО)

, Олена Сідорова

7715На території третього окремого полку спецпризначення з нагоди других роковин військових дій під Дебальцевим військовослужбовці вшанували пам’ять загиблих побратимів під час ранкового шикування сьогодні, 16 лютого.

– Сьогодні у нас прикра подія – два роки з того дня, як загинули наші військовослужбовці, які виконували свої службові обов’язки поблизу Дебальцевого. Ми втратили двох – командира групи, капітана Юрія Бутусова, який загинув, рятуючи пораненого побратима, і командира відділення, старшого сержанта Віталія Федитника. Також у цей день у полон потрапили двоє бійців – Сергій Глондар і Олександр Коріньков, де перебувають досі. Маємо надію, що найближчим часом вони повернуться додому. Окрім того, не забуваємо і трьох побратимів, які вважаються безвісти зниклими, – розповів в.о. заступника командира третього окремого полку спецпризначення по роботі з особовим складом Сергій Францішкевич.

Як писала «КП», кілька сотень кіровоградців прощалися з загиблим під Дебальцевим спецпризначенецем Юрієм Бутусовим. Його нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно). Поховали його у Чернігові, звідки він родом.

Віталій Федитник із Устинівського району загинув 16 лютого 2015 року в бою під Дебальцевим. Поховали його на Алеї Слави у Кіровограді. Пізніше нагородили орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

 

Як уже неодноразово повідомляла «КП», кіровоградські спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков утримуються російськими бойовиками другий рік поспіль.

 

Нагадаємо, кіровоградські волонтери закликають прийти на акцію пам’яті трагедії у Дебальцевому сьогодні, 16 лютого, о 12:30. Акцію проведуть на головній площі обласного центру.

7716

7718

7719

e-max.it: your social media marketing partner