На програму радіаційного захисту Кіровоградщини просять з держбюджету більше 40 мільйонів

, КП

7701На Кіровоградщині розглянули проект Державної цільової програми радіаційного захисту міста та області. На її реалізацію планують залучити 42 мільйона гривень з державного бюджету, повідомив народний депутат України, лікар-онколог Костянтин Яриніч сьогодні, 15 лютого.

– Програма передбачає постійний радіаційний та радоновий моніторинг території міста, реабілітацію забруднених зон міста шляхом озеленення та здійснення протирадонових заходів, соціальні відшкодування тим, хто проживає на забруднених територіях, забезпечення ефективної діагностики лікувальними закладами та забезпечення їх медобладнанням, ліками, оздоровлення жителів міста у місцевих закладах здоров’я, – розповідає Яриніч. – 42 мільйони гривень на реалізацію програми – це та початкова сума, яка може дати реальні результати. Я провів низку зустрічей з міністрами, вони з розумінням поставилися на виділення коштів для цієї програми.

Представник Державної екологічної академії при Міністерстві екології Тарас Іващенко зауважив, що така сума для Програми замала.

– 42 мільйони гривень – то замало. І тут однією програмою на п’ять років не обійтись. До цього потрібно підходити більш зважено. Хочу зазначити, що ми готові підключитися та допомогти, – сказав Іващенко.

 

7702

e-max.it: your social media marketing partner