Правоохоронці затримали крадіїв, які скоювали злочини у чотирьох областях, зокрема й у Кіровоградській

, КП

7671На Кіровоградщині поліцейські затримали 35-річного жителя Петрівського району та 30-річного жителя Кривого Рогу, які скоїли десятки крадіжок на Кіровоградщині та ще у трьох областях країни, повідомляють в обласній поліції. Обох чоловіків неодноразово засуджували до позбавлення волі. Останній раз їх звільнили достроково за «законом Савченко».

Одне з перших повідомлень про крадіжку до поліції надійшло наприкінці жовтня з Новгородки. Родина заявила, що невідомі особи пошкодили вікно, проникли в оселю та викрали гроші, а у сусідів, окрім грошей вкрали золоті вироби та ноутбук.

Через два місяці в одному з сіл у Новгородківському районі зловмисники викрали електроінструменти, гроші та сейф, де господарі зберігали мисливські гладкоствольні рушниці.

Згодом зловмисники обікрали будинок у Світловодському районі.

Окрім Кіровоградської області, чоловіки діяли у Дніпропетровській, Одеські та Херсонській областях.

– Робота з встановлення осіб не припинялася протягом кількох місяців. Складність полягала у тому, що у більшості випадків жителі населених пунктів не помічали на території сторонніх осіб. Однак у результаті оперативно-розшукових заходів працівники Управління карного розшуку Нацполіції області спільно з колегами з Новгородківського відділення поліції встановили особи підозрюваних. Обох підозрюваних затримали та доправили до поліцейського відділу, – розповів т.в.о. заступника начальника поліції Кіровоградської області Андрій Бензар.

За місцем проживання одного із зловмисників правоохоронці знайшли викрадені зброю та інші речові докази.

Нині осіб перевіряють на причетність до скоєння схожих злочинів, у тому числі на території і трьох інших областях.

Наразі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу – крадіжка.

За ці дії чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років.

Нагадаємо, у Благовіщенському районі затримали 35-річного раніше судимого чоловіка, який викрав майна на суму близько 10 тисяч гривень.

Як повідомляла «КП», загальна кількість засуджених, до яких застосовано «закон» в області, – 1484. Чекають свого звільнення ще 1247 засуджених. Із них 250 убивць, 78 засуджених, які завдали тяжких тілесних ушкоджень, 99 злочинців, які мали справи з наркотиками.

e-max.it: your social media marketing partner