Заяви по рейдерському захопленню земель у Благовіщенському районі направили до Мін’юсту

, Олена Сідорова

7553Заяви жителів з Благовіщенського району, які постраждали від рейдерів, направили до Міністерства юстиції України, повідомив начальник головного територіального управління юстиції в області Вадим Гуцул.

– Минулого тижня фахівці управління юстиції та облдержадміністрації надали допомогу 145 особам у написанні скарг та заяв на дії державного реєстратора, які направлено до відповідної комісії Мін’юсту, – розповів Гуцул.

За його словами, під час вивчення ситуації з’ясовано, що кількість постраждалих від махінації сягає 182 особи. Переважна більшість ошуканих з Данилової Балки – 145 громадян, решта з сіл Великі Трояни та Мечиславки. Від жителів двох останніх сіл скарг стосовно неправомірного укладання договорів оренди на землю поки що не надходило.

У результаті за фактом заволодіння земельними паями з ознаками кримінального правопорушення Благовіщенське відділення поліції відкрило кримінальне провадження.

– Враховуючи те, що проблему порушено на обласному та держаному рівні, розгляд цього питання буде прискорено. Приблизно через один-два тижні ми будемо мати перші результати, – зауважив очільник відомства.

 

Нагадаємо, у Благовіщенському районі люди перекрили трасу і палили шини через рейдерів.

e-max.it: your social media marketing partner