Кузьменко потрапив у ТОП-3 кращих голів ОДА (ІНФОГРАФІКА)

, Олена Сідорова

KuzmenkoГолова облдержадміністрації Сергій Кузьменко потрапив у трійку кращих очільників областей за «Рейтингом діяльності голів ОДА за 2016 рік», який сформував Комітет виборців України.

Зокрема, Сергій Кузьменко посів третє місце у рейтингу голів ОДА. Випередили його лише очільниця Харківської області Юлія Світлична і очільник Львівщини Олег Синютка.

Оцінка роботи голів ОДА базувалася на двох критеріях: показниках соціально-економічного розвитку регіонів та опитуванні місцевих експертів.

Кіровоградщина відзначилася тим, що стала другою за зростанням промисловості і шостою – за розвитком сільського господарства.

Область також друга за збільшенням капітальних інвестицій. Доходи місцевих бюджетів (без трансфертів) збільшилися із 2,5 тисяч гривень на одну особу населення у 2015 році до 3,7 тисяч гривень – у 2016 році. Серед успіхів експерти також відзначили проведення декомунізації.

Серед антилідерів рейтингу голів ОДА – Олег Гончарук (Івано-Франківська область), Олексій Муляренко (Рівненська область), Олександр Фещук (Чернівецька область), Валерій Головко (Полтавщина) та Андрій Гордєєв (Херсонщина). Переважно вони отримали низькі результати як за опитуванням експертів, так і за соціально-економічним розвитком регіону.

Переглянути повний текст звіту можна за посиланням.

7603

7604

e-max.it: your social media marketing partner