Кіровоградський педагогічний університет декомунізували

, Олена Сідорова

7585Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка перейменували на Центральноукраїнський державний педагогічний університеті імені Володимира Винниченка. Таке рішення прийняв трудовий колектив закладу на своїй конференції вчора, 2 лютого, розповів «КП» ректор університету Олег Семенюк.

– Питання перейменування закладу ми розглянули ще в жовтні, – каже очільник закладу. – Але ми врахували, що будь-яка зміна у навчальному закладі – це завжди проблема, бо всі університети мають свої рейтинги, пов’язані із згадуваннями в інтернеті, в публікаціях, які прив’язані саме до назви. А Кіровоградський державний педагогічний університет, КДПУ – це, перш за все, ті ключові слова, за якими відбуваються пошуки. Тому ми відтягували процес мінімум до кінця навчального року, щоб не псувати вступну кампанію.

За словами ректора, вчена рада запропонувала трудовому колективу на конференції розглянути три варіанти назв.

– Перший варіант, який більш прив’язаний до європейської моделі, – Державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка (м. Кропивницький). Другий – Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка. Третій – Кропивницький державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка. На вченій раді обрали перших два варіанти, оскільки в третьому поєднання слів визнали нелогічним. А вже на конференції дві третини трудового колективу вирішили підтримати назву Центральноукраїнський. Дискусій не було, – констатував Олег Семенюк.

Тепер університет подасть свої пропозиції на зміну назви в Міністерство освіти і науки, втім остаточне рішення прийматиме Кабмін.

Нагадаємо, Кіровоградський національний технічний університет перейменували у жовтні торік. Відтепер він носить назву Центральноукраїнський національний технічний університет.
e-max.it: your social media marketing partner