Кіровоградців запрошують долучитися до «Громадського бюджету»

, КП

7199У Кіровоградській міській раді стартує прийом проектів для участі у програмі «Громадський бюджет», завтра, 1 лютого, повідомляють у міськраді. Програма передбачає фінансування з міського бюджету ідей з розвитку міста.

Заявки приймаються у відділі звернень громадян міської ради з 1 лютого по 2 березня. Протягом березня-квiтня триватиме експертиза поданих проектів на їхню відповідність умовам участі. У середині квiтня розпочнеться публічне голосування.

Переможців обиратимуть за допомогою публічного голосування на офіційному сайті міської ради або заповнення паперового бланку для голосування.

Одна особа має право голосувати за один малий і один великий проекти. На пiдтримку малих необхідно зібрати 25 підписів, на підтримку великих – 50.

За словами начальник управління економіки Андрiя Паливоди, вiтається створення проектiв із благоустрою території міста, покращення умов проживання людей з обмеженими фізичними можливостями, організації дозвілля, енергоефективності та енергозбереження, екології, охорони культурної спадщини тощо.

У міськраді уточнюють, що за рахунок міського бюджету фінансуватимуть виконання робіт лише на об’єктах, які перебувають у комунальній власності.

Нагадаємо, у міській раді ініціювали запровадження «Громадського бюджету». Кожен житель Кіровограда, навіть якщо він не прописаний у місті, якому виповнилося 16 років, може розробити власний проект розвитку міста.

Як повідомляла «КП», цьогоріч у мiському бюджетi на 2017 рік вперше передбачені кошти за програмою «Громадський бюджет» в сумі 3 мільйона гривень.
e-max.it: your social media marketing partner