У Новоукраїнці здорожчає вода

,

6973У Новоукраїнці комунальне підприємство «Водокомунгосп» має намір підняти тариф на водопостачання для усіх споживачів, повідомили «КП» на підприємстві.

У середньому здорожчання послуги може відбутися у 2,5-3 рази.

– Востаннє тариф переглядався у 2010 році. З того часу тільки мінімальна заробітна плата збільшилася у п’ять разів! – коментують на підприємстві.

Зокрема зазначається, що чинний для населення тариф у 8 гривень за кубометр води вже давно не покриває потреб підприємства, а відтак є збитковим.

– Чинні тарифи на послуги з водопостачання не відшкодовують фактичні витрати, які необхідні для забезпечення стабільної роботи підприємства. За результатами дев’яти місяців 2016 року рівень відшкодування затвердженим тарифом фактичної собівартості для населення на послуги з централізованого водопостачання склав 39,7%, для бюджетних установ – 50,3%, для інших споживачів – 65,6%. Відтак ми звернулися до міської влади прийняти рішення про перегляд тарифу. Яким буде остаточна цифра – вирішить сесія, – зауважили у «Водокомунгоспі» і уточнили, що, згідно з розрахунками, тариф для населення має становити 23,71 гривні для абонентів приватного сектору і 24,48 гривні для тих, хто живе у багатоповерхівках.

Для бюджетних організацій оптимальним буде тариф трохи більше 27 гривень. А для інших споживачів – більше 35 гривень.

Як уже повідомляла «КП», абонентам «Дніпро-Кіровоград» піднімуть тариф на 22%.
e-max.it: your social media marketing partner