У Благовіщенському районі АТОвці перекрили трасу

, КП

7543Жителі сіл Благовіщенського району перекрили трасу «Київ-Кіровоград» у п’ятницю, 27 січня, пише «Обозреватель». Селяни протестували проти захоплення столичною фірмою земель тамтешніх учасників бойових дій та фермерів.

За словами солдатів 3-го батальйону «Фенікс» 79-ї аеромобільної бригади, у представників столичної фірми є договори про оренду 146 земельних ділянок, які раніше орендували вони і фермери.

– Серед протестуючих як учасники бойових дій, так і прості жителі сіл. Кожен з нас під різні форми власності отримував від держави земельні паї – учасникам АТО їх видали, згідно з чинним законодавством, а фермери просто орендували паї. Днями ми побачили якихось дивних людей на нашій землі – вони представилися співробітниками фірми з Києва, яка отримала в оренду нашу ж землю, – розповів один з учасників мітингу.

Нагадаємо, у селах Добре та Бузникувате Вільшанського району, а також Злинці Маловисквського районну тамтешні жителі заявляли про рейдерське захоплення земель Злинчани погрожували перекрити залізницю, якщо влада на втрутиться у проблему. А в селі Добре люди барикадувалися. Жителі Злинки Маловисківського району через суди таки змогли довести незаконність рейдерської оборудки.
e-max.it: your social media marketing partner