На Кіровоградщині можуть створити чотири госпітальні округи

,

7523Міністерство охорони здоров’я подало на погодження Кабміну проекти перших госпітальних округів в Україні, до складу яких повинно входити не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого та/або другого рівня та інші заклади охорони здоров’я. Згідно з документом, на Кіровоградщині планується створення чотирьох таких округів.

Наразі у відомстві не уточнюють, довкола яких саме територій сформуються округи. Але зазначають, що «межі та склад осередків визначатимуться так, щоб жителі мали доступ до вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги у межах свого госпітального округу».

Ще влітку очільник департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко повідомляв, що, згідно з результатами аналізу руху пацієнтів областю, на Кіровоградщині можна створити два округи: на базі Кіровограда та Олександрії.

– Проекти округів ще обговорюватимуться в районах. Імовірно, в області працюватиме щонайбільше три округи, адже початкова ідея створити в області вісім округів, неможлива в реалізації, – пояснював посадовець.

Нагадаємо, у нормативах кількості обслуговування пацієнтів в округах зазначається, що багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування 1­-го рівня має обслуговувати не менше 120 тисяч осіб, 2­-го рівня – не менше 200 тисяч осіб.

Адміністративним центром госпітального округу визначається населений пункт, як правило, місто з населенням понад 40 тисяч осіб, в якому розміщена багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування другого рівня.

Зона обслуговування госпітального округу визначається своєчасністю доїзду до багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування, що не повинен перевищувати 60 хвилин, та бути еквівалентна радіу­су зони обслуговування 60 кілометрів.

 

e-max.it: your social media marketing partner