Кіровоградських «перевертнів у погонах» судитимуть

, КП

7096Прокуратура Кіровоградської області завершила досудове розслідування та направила до Кіровського районного суду обвинувальний акт стосовно злочинної групи, яку організував керівник одного з підрозділів Кіровоградського відділу Нацполіції в області, повідомили в прокуратурі області.

Дії підозрюваних кваліфікували за частиною 3 статті 368 – вимагання та одержання неправомірної вигоди, частиною 2 статті 162 – порушення недоторканності житла, частиною 2 статті 127 – катування, частиною 5 статті 185 – крадіжка, частиною 3 статті 15 – замах на злочин, частиною 2 статті 365 – перевищення влади та службових повноважень, частиною 2 статті 190 – шахрайство Кримінального кодексу.


Нагадаємо, Служба безпеки України спільно з прокуратурою області «на гарячому» затримали злочинну групу, яку організував керівник одного з підрозділів Кіровоградського відділу Нацполіції в області 22 липня. Вони вимагали більше 200 тисяч гривень хабара від місцевого жителя. За ці гроші вони обіцяли не притягувати його до кримінальної відповідальності за нібито вчинене розбещення неповнолітніх.


Окрім цього, вони причетні до вчинення й інших тяжких злочинів – крадіжки, катування, незаконне проведення обшуку, перевищення службових повноважень, шахрайство.


Злочинцям оголосили про підозру, а також направили до суду клопотання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 21 листопада.

e-max.it: your social media marketing partner