Родичі кіровоградських військовополонених під час всесвітньої акції вкотре закликали звільнити рідних

, КП

7483Родичі кіровоградського спецпризначенця Сергія Глондара – сестра Людмила та дружина Катерина під час всесвітньої акції «Stop Putin war in Ukraine» у Львові вкотре закликали звільнити його та інших військових, які нині перебувають у полоні бойовиків.

– У цю суботу (21 січня – «КП») на всіх континентах небайдужі вийшли на акцію «Stop Putin war in Ukraine». Вона відбулася вже втретє, аби нагадати всьому світу про збройну агресію проти України, де щодня гинуть люди, діти. Ця гібридна війна – порушення міжнародного та юридичного права. З дружиною Сергія ми долучилися до акції саме у Львові, тому що там захід проходив під гаслом «Звільнення військовополонених». До Львова приїхало більше двох десятків родичів військових із Вінниці, Рівного, Тернополя, – розповідає «КП» сестра військовополоненого Людмила Глондар.

Під час акції родичі військових закликали міжнародні організації сприяти у звільненні бранців.

– Ця акція – крик про допомогу, який, на жаль, до сих пір ніхто не почув. Це прохання до міжнародних партнерів, ЄС, Європарламенту, ОБСЄ про звільнення всіх заручників, про повне припинення бойових дій, звільнення незаконно окупованих територій. Організатори акції у Львові зачитали вимоги, які українці з усього світу ставлять перед світовою дипломатією. Одна з вимог, згідно з пунктом 6 Мінських угод від 12 лютого 2015 року, негайно звільнити всіх заручників і незаконно утримуваних осіб, включаючи українських полонених, військових та цивільних, що незаконно утримуються на територіях Криму, Донбасу і країни-агресора Росії, а також громадян інших країн, які знаходяться під арештом за політично мотивованими і сфабрикованими звинуваченнями, – наголосила Людмила Глондар.

Нагадаємо, кіровоградка Людмила Глондар на врученні волонтерської премії «Євромайдан SOS» у столиці закликала владу відокремити процес звільнення від політики та повернути її брата Сергія й інших військових з додому до Нового року.

Як уже неодноразово повідомляла «КП», кіровоградські спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков утримуються російськими бойовиками другий рік поспіль.

Родичі військовополонених оббивають пороги усіх можливих кабінетів, аби визволити їх.
e-max.it: your social media marketing partner