На Кіровоградщині «на гарячому» затримали злочинців, які обкрадали станції мобільних операторів

, КП

7472У Кіровоградській області затримали п’ятьох злочинців з Кіровограда, які вчинили майже півсотні крадіжок. За два місці вони обікрали вісім станцій операторів мобільного зв’язку та кілька десятків бензовозів, з яких викрадали пальне. Завдані збитки обраховуються на суму близько одного мільйона гривень, повідомляють в обласній поліції. 

Щоб підзаробити грошей, 30-річний кіровоградець запропонував своїм товаришам красти. 


Спочатку зловмисники їздили околицями районів, шукаючи, що можна вкрасти. Злочинці вирішили обкрадати станції операторів мобільного зв’язку. Вони забирали металеві огорожі та обладнання зі станцій. 


– Після скоєної зловмисниками крадіжки в Новгородківському районі їх спіймали неподалік від місця злочину. За день до того представники мобільного оператора проводили роботу з технічного обслуговування. Коли запрацювала сигналізація на станції, вони виїхали на об’єкт, але станцію вже встигли обікрасти. Техпрацівники викликали правоохоронців з Новгородківського відділу. Через деякий час крадіїв на автомобілях, завантажених речовими доказами, затримали, – розповідає т.в.о. начальника кримінальної поліції в області Володимир Хвостов. 


Окрім цього, правоохоронці встановили причетність затриманих до скоєння крадіжок пального з вантажних фур, водії яких зупинялися на узбіччях автодоріг на ночівлю. 


– Відомо про понад три десятки подібних злочинів. Орієнтовна кількість злитого з бензовозів пального може сягнути шести тонн, сума отриманого зловмисниками від реалізації чужого майна прибутку складає близько 800 тисяч гривень, – розповів Володимир Хвостов. 


Наразі розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу – крадіжка.


Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років, а також відшкодування завданих злочинами збитки.

 

Нагадаємо, в обласному центрі затримали трьох осіб, які з жовтня грабували будинки кіровоградців. За три місяці вони награбували на мільйон гривень.

e-max.it: your social media marketing partner