У Кіровограді встановили винних у смерті новонародженої дитини АТОвця

,

7453В обласному центрі завершилося службове розслідування щодо смерті новонародженої дитини учасника АТО в пологовому будинку №2 імені Святої Анни, повідомила начальник управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук сьогодні, 20 січня.

За її словами, лікарі вчасно зробили кесарів розтин. Втім дитина народилася з розладами дихання, у стані тяжкої асфіксії і прожила лише шість годин.

– Дитина народилася у тяжкому стані, – каже Макарук. – Вона мала шанси на життя, але невеликі. Їй надавалися реанімаційні заходи, викликали лікарів санавіації. 25% таких випадків мають летальні наслідки. Жінка втратила багато крові, але залишилася живою, лікарям вдалося зберегти їй дітородну функцію, тому в подальшому вона може мати дітей.

За результатами роботи спеціальної комісії, стовідсоткової вини медиків у смерті немовляти не виявлено. Однак були встановлені невчинені дії медиків, які могли б упередити трагедію, – на 19 тижні вагітності породілля мала проходити додаткові обстеження через низьке розташування плаценти, але не пройшла. Медиків звинуватили у тому, що вони не прослідкували за приписами і не роз’яснили породіллі ризики.

– До дисциплінарної відповідальності притягнули лікаря жіночої консультації, чергових лікарів пологового будинку, які здійснювали прийом жінки, а також завідуючих структурних підрозділів – завідувача жіночої консультації, завідуючу пологового відділення, яка безпосередньо робила кесарів розтин. Їм оголосили догани. Головного лікаря попередили про недопустимість у майбутньому безвідповідального ставлення до організації медичного процесу в закладі, – наголосила Оксана Макарук.

Як писала «КП», 2 січня у пологовому будинку №2 імені Святої Анни померла новонароджена дитина учасника АТО.
e-max.it: your social media marketing partner