У Новомиргородському районі викрили найбільший незаконний цех переробки деревини в області

, КП

7224У Новомиргородському районі затримали чотирьох чоловіків, які організували найбільшу за останні 10 років незаконну схему вирубки та продажу деревини, повідомляють в обласній поліції. 

Чоловіки незаконно вирубували дерева, переробляли та продавали.


– З метою документування незаконної діяльності учасників групи, працівники слідчого управління спільно з працівниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області провели п’ять санкціонованих обшуків на території складів та приватних домоволодінь у Новомиргородському районі. У ході обшуків виявили і вилучили близько 10 метрів кубічних розпиляної дошки та 40 метрів кубічних стовбурів «кругляка», – розповідає заступник начальника поліції в Кіровоградській області Дем’ян Таршин.


Окрім цього, в обладнаних для переробки деревини столярних цехах, виявили та вилучили шість деревопереробних станків, бензопили та ручні пилки, гроші, отримані від незаконного продажу дощок і лісу у сумі 2 800 доларів США, «чорну бухгалтерію» та підроблені документи для її перевезення. 
Також правоохоронці затримали вантажний автомобіль з деревиною, яку вже підготували для подальшого продажу.


За попередньою інформацією, зловмисники незаконно продавали деревину не лише на території Кіровоградщини, а й в багатьох областях України.


Наразі відкрили кримінальні провадження за статтею 246 Кримінального кодексу – незаконна порубка лісу та частиною 3 статті 191 Кримінального кодексу – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.


Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років.

 

7225 7226

e-max.it: your social media marketing partner