Винуватця смертельної ДТП у Знам’янському районі засудили до шести з половиною років.

, КП

7134Водія, через якого у селі Дмитрівка Знам’янського району сталася аварія та загинуло двоє людей, засудили до шести з половиною років позбавлення волі. Таке рішення прийняв Знам’янський міськрайонний суд, повідомляють у прокуратурі.

Зокрема, у суді довели, що засуджений порушив правила безпеки дорожнього руху, виїхав на зустрічну смугу та зіштовхнувся з мопедом. Унаслідок аварії від отриманих тілесних ушкоджень водій та пасажир мопеду загинули на місці.


Засуджений залишив потерпілих без допомоги і втік з місця аварії. Згодом він переховувався від правоохоронних органів.


Чоловіка визнали винним за частиною 3 статті 286 – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження або спричинили смерть потерпілого, або заподіяли тяжке тілесне ушкодження та частиною 1 статті 135 – завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, старість, хворобу або внаслідок іншого безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, зобов'язаний був піклуватися про цю особу і мав змогу надати їй допомогу, а також у разі, коли він сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан Кримінального кодексу України.
Йому призначали покарання у вигляді 6,5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки.


Нагадаємо, аварія сталася 7 серпня 2015 року.

e-max.it: your social media marketing partner