Кіровоградські секс-працівниці пікетували під стінами МВС України

, КП

7125Близько півсотні жінок з Кіровограда та інших міст провели вуличну акцію «Скасуйте покарання за секс-роботу!» під стінами Міністерства внутрішніх справ України сьогодні, 16 листопада. Вони прийшли з плакатами, червоними і оранжевими парасольками та принесли манекен, на який чіпляли «липові» протоколи. Секс-працівниці вимагали декриміналізації добровільної секс-роботи повнолітніх людей.

– Хочемо акцентувати увагу на тому, що треба відмінити всі караючі закони щодо нас, повнолітніх людей, які свідомо обрали сферу надання сексуальних послуг за грошову винагороду. Зокрема, ми вимагаємо відмінити частину 1 статті 181 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка викликає насильство по відношенню до секс-працівників і породжує злочинні схеми правоохоронців – кришування, фактичне сутенерство, вимагання хабарів, складання «липових» протоколів, щоб створити ілюзію ефективної роботи, – зазначила колишня секс-працівниця, керівник Всеукраїнської благодійної організації «Легалайф-Україна», одна із організаторів акції Наталя Ісаєва.

Представниця Центру інформації про права людини Маргарита Тарасова запевняє, для того, щоб зменшити масштаби секс-бізнесу, необхідно допомогти секс-працівникам поновити їхні права.

– Сьогодні ми маємо переконливі докази того, що система переслідування секс-працівників не працює. Наявність покарання за секс-роботу майже не впливає на масштаби цього явища, проте вона сильно впливає на життя тих людей, які задіяні у роботі. Якщо ми хочемо зменшити масштаби секс-бізнесу, ми повинні допомогти секс-працівникам поновити їхні права, дати їм можливість навчатися, отримувати соціальні послуги та працювати на більш безпечних роботах, – додала представниця Центру інформації про права людини Маргарита Тарасова.

З представників Міністерства внутрішніх справ ніхто не вийшов. Учасники акції залишили на стінах Міністерства свої послання – приклеїли плакати, з якими стояли і чекали виходу керівництва.

 

 71267127 7128 7129

e-max.it: your social media marketing partner