На Кіровоградщині подорожчав хліб

,

7111У Кіровоградській області подорожчав хліб. «Златопільський» додав у ціні 83 копійки, «Сонячний» – 34 копійки, «Український новий» – 58 копійок. На решту сортів хліба ціна не змінилася, повідомила «КП» директор ТОВ «Кіровоградхліб» Владлена Умнова.

За її словами, основним чинником, що вплинув на підвищення вартості, стало здорожчання основної витратної частини, яка формує ціну хліба, – газу і борошна.

– Газ і борошно, які є основ­ними витратними складовими для виробництва хліба, здорожчали на 20%, – пояснює виробник. – Ціна на газ взагалі зростає щомісяця, а нам, крім усього, за ці складові треба платити наперед. Ми й так дуже довго стримували ціни, востаннє вони змінювалися більше року тому, тоді як в інших містах їх піднімали по два-три рази.

Ситуація в економіці країни не кращим чином відображається і на роботі підприємства, каже директор і прогнозує, що нинішній стрибок цін не востаннє, адже вартість складових також не стоїть на місці. Втім, до яких цін варто готуватися, наразі важко сказати.

– Ми шукаємо різні шляхи виходу з економічної скрути, аби подорожчання хліба не було болісним для споживачів і, головне, щоб уникнути скорочення на заводі. Я не планую скорочувати працівників, бо відчуваю особисту відповідальність за родину кожного із них, – запевнила керівник підприємства.

Тим часом, люди обурюються взагалі цінами на продукти, які лізуть вгору буквально щодня.

– Хіба ж тільки хліб подорожчав? – бідкається пенсіонерка Марія. – Учора зайшла у свій магазин і вжахнулася – гречка стала на три гривні дорожча, рис на гривню, молоко ледь не щодня додає в ціні – за літр тепер треба віддавати 16 гривень. На ковбасу і рибу навіть не дивлюся… Додали до пенсії сто гривень, але ціни наперед уже «з’їли» більше.
e-max.it: your social media marketing partner