На Кіровоградщині подорожчав хліб

За її словами, основним чинником, що вплинув на підвищення вартості, стало здорожчання основної витратної частини, яка формує ціну хліба, – газу і борошна.
– Газ і борошно, які є основними витратними складовими для виробництва хліба, здорожчали на 20%, – пояснює виробник. – Ціна на газ взагалі зростає щомісяця, а нам, крім усього, за ці складові треба платити наперед. Ми й так дуже довго стримували ціни, востаннє вони змінювалися більше року тому, тоді як в інших містах їх піднімали по два-три рази.
Ситуація в економіці країни не кращим чином відображається і на роботі підприємства, каже директор і прогнозує, що нинішній стрибок цін не востаннє, адже вартість складових також не стоїть на місці. Втім, до яких цін варто готуватися, наразі важко сказати.
– Ми шукаємо різні шляхи виходу з економічної скрути, аби подорожчання хліба не було болісним для споживачів і, головне, щоб уникнути скорочення на заводі. Я не планую скорочувати працівників, бо відчуваю особисту відповідальність за родину кожного із них, – запевнила керівник підприємства.
Тим часом, люди обурюються взагалі цінами на продукти, які лізуть вгору буквально щодня.
– Хіба ж тільки хліб подорожчав? – бідкається пенсіонерка Марія. – Учора зайшла у свій магазин і вжахнулася – гречка стала на три гривні дорожча, рис на гривню, молоко ледь не щодня додає в ціні – за літр тепер треба віддавати 16 гривень. На ковбасу і рибу навіть не дивлюся… Додали до пенсії сто гривень, але ціни наперед уже «з’їли» більше.