Еколога-чиновника, якого спіймали на хабарі, судитимуть

, КП

7096Прокуратура Кіровоградської області завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт стосовно еколога-чиновника, якого підозрюють у хабарництві, повідомляють у прокуратурі області.

Дії підозрюваного кваліфікували за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, з конфіскацією майна.


Нагадаємо, апеляційний суд обрав екологу міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 40 діб. Крім того, визначив заставу в сумі 68,9 тисяч гривень.


Як писала «КП», прокуратура області оскаржувала ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду Кіровограда, якою екологу обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.


Нагадаємо, державного інспектора викрито на отриманні восьми тисяч гривень неправомірної вигоди 1 вересня цього року. Кошти він вимагав у керівника приватного підприємства за не нарахування 100 тисяч гривень збитків за незаконно вирубку лісу.

e-max.it: your social media marketing partner