Правоохоронці назвали найкращі способи, як уберегти авто від викрадення

,

7090Із кожним роком угонщики стають дедалі винахідливішими. Та й на ринку товарів постійно з’являються вдосконалені пристрої для швидкого злому авто. Статистика свідчить, найчастіше зловмисники обирають або старенькі машини ще радянського виробництва через слабку систему захисту чи взагалі її відсутність, або сучасні дорогі іномарки. Правоохоронці кажуть, уберегти автомобіль від угону можна – достатньо подбати про надійний захист.

Насамперед, радять фахівці, слід обладнати машину спеціальним протиугонним пристроєм. Важливо використовувати багаторівневий підхід до захисту. Наприклад, злодієві вдалося відключити звукову сигналізацію і потрапити в салон. Але педалі і коробка передач заблоковані механічним способом. На двигуні також бажано встановити автономний противикрадальний пристрій.

Не забувайте виймати ключ із замка запалювання.

Закривайте всі двері і вікна, не лінуйтеся зайвий раз їх перевірити.

Ніколи не тримайте документи і другий набір ключів в автомобілі.

Не залишайте машину з увімк­неним двигуном, навіть якщо ви відлучаєтеся хоча б на хвилину. Авто часто викрадають біля магазинів, заправок, мийок... Також чимало викрадень здійснюють вранці, коли холодно і власник залишає машину на прогрів.

Правоохоронці також зауважують, що злодії не люблять світла. Машина, яку залишили під ліхтарем, має менше шансів потрапити до рук викрадачів. Бажано залишати автомобіль на стоянці в добре освітленому місці.

Залишайте машину тільки на перевірених стоянках. Завжди вимагайте від працівників належні документи: договір, квитанцію, талон або корінець, в якому зазначається інформація про автомобіль і час його перебування на стоянці.

У жодному разі не залишайте цінні речі на видному місці в автівці.

Не зайвим буде і застрахувати транспортний засіб.

Загалом із початку року на Кіровоградщині викрали понад три сотні машин.
e-max.it: your social media marketing partner