У Новоархангельску АТОвці перекрили дорогу, бо фермер «має перевагу» на землю

, КП

7077У Новоархангельску близько трьох десятків людей, серед яких половина учасників АТО, перекрили дорогу на в’їзді в місто сьогодні, 13 грудня. Землю, на яку вони претендували, віддали фермерському господарству, яке раніше її орендувало. АТОвці мають намір стільки часу перекривати дорогу, доки їм не видадуть передбачені законом ділянки.

– Ми написали відповідні заяви на отримання земельних ділянок. В оренді до 20 листопада була земля, яку зарезервували за нами – 15 учасниками АТО. 30 гектарів по два на кожного. Але вийшло так, що та земля вже 21 листопад пішла в оренду агрофірми «Урожай», – розповідає «КП» АТОвець Михайло.


Він каже, що вирішили перекрити дорогу, щоб отримати законі земельні ділянки.


– Ми хочемо отримати землю. І перекриваємо дорогу, щоб якось достукатися до нашого правління. В управлінні Держгеокадастру зараз немає ні керівника, ні заступника. Перекидають нас один на одного, – каже Михайло.


У Головному управлінні Держгеокадастру пояснили «КП», що АТОвці не отримали землі, оскільки передній орендатор має переважне право на продовження оренди.


– Згідно із законом «Про оренду землі», із Земельним кодексом,особи, які мають у користуванні на умовах оренди землю, у тому числі й державної власності, як у даному випадку, по закінченню терміну дії договору оренди мають переважне право на продовження оренди. Так сталося, що на ці земельні ділянки подав заявку і орендар, і учасники АТО. Це не були вільні земельні ділянки, на які подали заявки. На момент подання заявок вони були обтяжені договором оренди. Тобто орендатор має переважне право на продовження орендних відносин, – повідомив «КП» начальник управління землеустрою та охорони земель Головного управління Держгеокадастру Кіровоградщини Володимир Кривий.

e-max.it: your social media marketing partner