На Кіровоградщині у двох школах вже оголосили карантин

, КП

7071Учні двох шкіл – у селі Успенка Онуфріївського району та Долинській – опинилися на вимушених канікулах через високі показники захворювання на ГРВІ, повідомила «КП» заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Лідія Шатна.

– Наразі в області на карантин закрили один клас у школі Долинської. Там на ГРВІ захворіла більша частина учнів одного класу. Тому прийняли рішення в одному класі ввести карантин. Окрім цього, в Онуфріївському районі школа в селі Успенка була на карантині з 30 листопада до 11 грудня через захворювання на ГРВІ, – сказала Шатна.

В обласному департаменті охорони здоров’я запевняють, що епідпоріг на Кіровоградщині поки не переступили.

– На сьогоднішній день епідситуація в області відносно стабільна. Наразі у нас показник хворих 520 на 100 тисяч населення. Це не перевищує епідпоріг. Летальних випадків в області також не зареєстровано, – сказав очільник обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко і додав, що на п’яти територіях є перевищення епідпорогів. – Це Знам’янка – на 19%, Світловодськ – на 8,5%, Долинський район – на 16%. Знам’янський район – на 4,5% і в Олександрійському районі – на 16%.

Відповідно, у закладах посилені заходи щодо дотримання протиепізодичного режиму попередженню розповсюдження ГРВІ.

Натомість, уточнила «КП» начальник міського управління освіти Лариса Костенко, у Кіровограді на карантин жодну школу не закривали.
e-max.it: your social media marketing partner