У Кіровограді екс-міліціонери знову вимагають перерахувати їм пенсії

,

7002На головну площу обласного центру з’їхалися на мирну акцію протесту ветерани та пенсіонери міліції з усієї Кіровоградщини сьогодні, 6 грудня. Такий захід вони влаштовують вже втретє, оскільки їхні вимоги – перерахунок пенсій та застосування до них інших соціальних гарантій – влада досі не виконала.

Тим часом в інших обласних центрах екс-правоохоронці також вийшли на подібні акції протесту. Частина екс-міліціонерів з кожної області направилася під стіни Верховної ради.

– Ми вимагаємо те ж саме, що й на попередніх акціях. Просто хочемо, щоб держава нарешті нас почула. Хочемо, щоб представники влади дотримувалися закону й врешті-решт вирішили питання стосовно нарахування пенсій екс-працівникам правоохоронних відомств, – розповів «КП» один із організаторів мітингу, екс-міліціонер Анатолій.

Нагадаємо, ще в квітні більше двох сотень працівників МВД з усієї області оголошували безстрокову акцію протесту. Вони вимагали перерахувати пенсії і повернути їм надбавки за оперативно-розшукову діяльність, яку отримують їхні колеги з усіх областей України, але не отримують ті, хто працював на Кіровоградщині. Друга вимога – щоб Закон «Про Національну поліцію», відповідно, і всі гарантовані ним виплати та соціальні гарантії, розповсюджувався і на колишніх міліціонерів.

Як писала «КП», місяць тому близько півсотні колишніх правоохоронців з усієї області після піврічної перерви знову виходили на площу обласного центру з тими ж самими вимогами.
e-max.it: your social media marketing partner