Бюджетники і комунальники платитимуть за світло авансом

,

6995Відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, бюджетні організації й комунпідприємства з нового року мають сплачувати за використання електроенергії наперед, нагадав мерії очільник Кіровоградського РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго» Микола Гершкул.

 

Він пояснив у коментарі «КП», що постанова регулятора передбачає 100% аванс платежів.


– Ще рік тому профільна Нацкомісія прийняла постанову, згідно з якою передбачається авансова сплата за носій. «Кіровоградобленерго» мусить виконувати це рішення. Ми вже знайшли порозуміння з Держказначейством. Передоплата не стосується населення, – уточнив Гершкул.


Директор РЕМ також повідомив, що ситуація з платежами з боку бюджетників і комунальників доволі напружена.


– Найбільші боржники – «Кіровоградтепло». На сьогоднішній день підприємство заборгувало за спожиту послугу 4,3 мільйона гривень, – зауважив Гершкул.


Тим часом міські посадовці заявили, що не здаватимуться. Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила негайно(!) реагувати – доручила юридичному управлінню міської ради до 10 грудня надати правову оцінку вимогам енергетиків.


Більше того, члени комісії рекомендували бюджетникам і комунальникам наразі не укладати жодних угод про здійсненні авансових платежів.

e-max.it: your social media marketing partner