Завтра екс-міліціонери знову мітингуватимуть у Кіровограді

, Олена Сідорова

6794На центральну площу обласного центру вкотре вийдуть мітингувати ветерани та пенсіонери міліції з усієї Кіровоградщини завтра, 6 грудня, о 10:00, повідомив «КП» голова комітету Координаційної ради ветеранських організацій області, полковник міліції у відставці, один із організаторів акції Микола Швець. Тим часом на подібні акції зберуться їхні колеги в інших обласних центрах, деякі поїдуть під стіни Верховної ради.

– Переважна більшість ветеранів і пенсіонерів МВД України збирається їхати під Верховну раду. З нашої області поїде два десятки осіб. Але на місцях ми також будемо проводити мирні акції протестів. З районів області планує з’їхатися 300-400 чоловік. Буде більше десяти районів, зокрема, Маловисківського, Новоукраїнського, Олександрівського, Світловодського. Окрім того, до нашої акції долучаться й військові, у яких також накопилося купа проблем, – розповів «КП» Швець.

Вимоги, додає екс-міліціонер, залишаються ті ж самі, оскільки з попередніх мітингів нічого не змінилося.

– Ми хочемо, щоб при формуванні бюджету на наступний рік врахували наші вимоги. Якщо держава не реагуватиме на наші вимоги – перекриватимемо в’їзди в місто, інших шляхів ми не бачимо, – сказав Швець.

Нагадаємо, у квітні більше двох сотень працівників МВД з усієї області оголошували безстрокову акцію протесту. Вони вимагали повернути їм надбавки за оперативно-розшукову діяльність, яку отримують їхні колеги з усіх областей України, але не отримують ті, хто працював на Кіровоградщині, перерахувати пенсії. Друга вимога – щоб Закон «Про Національну поліцію», відповідно, і всі гарантовані ним виплати та соціальні гарантії, розповсюджувався і на колишніх міліціонерів.

Як писала «КП», місяць тому близько півсотні колишніх правоохоронців з усієї області після піврічної перерви знову виходили на площу обласного центру з тими ж самими вимогами.
e-max.it: your social media marketing partner