Четверо вихованців обласного ДЮЦу, які потрапили в аварію, знаходяться в дитячій обласній лікарні

,

6990Діти та керівники театру-студії «Маска» й ансамблю бандуристів «Орія», які потрапили в ДТП на криворізькій трасі, вже повернулися до Кіровограда. Про це в коментарі «КП» повідомив очільник обласного управління освіти Володимир Таборанський.

Крім того, посадовець зазначив, що одна людина – керівник гуртка «Маска» Надія Фільченкова – досі перебуває в лікарні в Дніпрі.

–  На щастя, особливо складних травм наші вихованці не отримали. Ще в день аварії батьки дев’ятьох учнів самостійно забрали їх додому. Решту, наступного дня спільно з дніпровськими колегами ми доставили додому. Назад діти та викладачі поверталися потягом. Вони приїхали до Знам’янки, звідки ми на трьох мікроавтобусах забрали їх в Кіровоград. На вокзалі учнів зустрічали з психологами. Їхній моральний стан доволі задовільний. Коли вони виходили з потяга, то посміхалися. Хоча після пережитого стресу в них все ж таки є побоювання великих автобусів. Тому батьки й наші психологи ще працюватимуть над подальшою психологічною реабілітацією дітей, – зазначив очільник обласного управління освіти.

Володимир Таборанський також відзначив, що батьки чотирьох учнів виявили бажання пройти додаткове медобстеження й наразі школярі перебувають в дитячій обласній лікарні.

Нагадаємо, у суботу, 3 грудня, автобус із учасникам кіровоградських колективів із обласного ДЮЦу – теару-студії «Маска» та ансамблю бандуристів «Орія», які їхали на захід у Дніпро, перекинувся на криворізькій трасі. В автобусі знаходилося 42 пасажирів – 34 дитини, 7 керівників, 6 батьків та 2 водії.

Причини аварії наразі з’ясовуються правоохоронцями. Відомо, що ДТП сталася на перехресті. При цьому загинула жінка-пішоход, яка намагалася перейти дорогу. Службове розслідування триватиме протягом десяти днів, після чого винним визначатимуть міру покарання. 

6989

e-max.it: your social media marketing partner