У Кіровограді затримали «соцпрацівника», який вбив літню жінку

, КП

6919В обласному центрі затримали чоловіка, який наприкінці серпня задушив 90-річну жінку, повідомляють обласній поліції.

Чоловік, проходячи повз багатоповерховий будинок, побачив біля під’їзду пенсіонерку, підійшов до неї та представився соціальним працівником. Сказав, що перевіряє лічильники. Жінка розповіла, що їй нещодавно встановили лічильник, але його потрібно опломбувати. Псевдосоцпрацівник пообіцяв вирішити питання. Жінка, не підозрюючи нічого, впустила незнайомця до квартири.


Зловмисник трохи попрацював біля лічильника. Потім попросив у пенсіонерки за роботу 150 гривень, щоб прослідкувати, де жінка зберігає свої заощадження. Проте пенсіонерка сказала, що грошей у неї немає, а за лічильник вона вже розрахувалася. Тоді чоловік почав вимагати готівку. Жінка запропонувала піти до сусідів та взяти кошти у борг, але зловмисник не випускав її. Налякана пенсіонера почала кричати, стукати в стіну та кликати на допомогу. Тоді чоловік штовхнув потерпілу на ліжко та почав душити її подушкою.


Після обшуку квартири, не знайшовши у помешканні нічого цінного, чоловік вирішив піти. Проте за вхідними дверима побачив силуети двох осіб і вирішив втекти через балкон. Перехожі, які помітили, як з другого поверху будинку вистрибнув незнайомець, викликали поліцію.


– У результаті оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили особу зловмисника та затримали його. Ним виявився 35-річний уродженець сусідньої держави, який деякий час мешкав в області, а потім переїхав до Кропивницького. Особі оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу – умисне вбивство та обрано міру запобіжного заходу, – повідомив т.в.о. начальника Кіровоградського відділу поліції Дмитро Авдієнко.


Раніше чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності. Тепер йому загрожує до 15 років позбавлення волі.


Нагадаємо, подія сталася в одній з багатоповерхівок на проспекті Правди, вчора, 22 серпня, близько 16:00.

e-max.it: your social media marketing partner