Підприємства регіону завинили зарплати понад 37 мільйонів

,

6857Більш як 37 мільйонів гривень станом на початок жовтня заборгували своїм працівникам підприємства Кіровоградщини. З них 15,5 мільйона винні економічно активні підприємства, більш як 22 мільйони – підприємства­банкрути, повідом­ляють в облдержадміністрації.

Найбільше заробленого завинили своїм працівниками підприємства промисловості. Там сума боргу становить понад 10 мільйонів гривень. На підприємствах будівництва заборгованість склала 1,2 мільйона, у сільському господарстві – 900 тисяч, у торгівлі – 800 тисяч гривень.

Заборгованість виникла й у бюджетній сфері, а саме: працівники державних установ недоотримали 1,2 мільйона гривень, медики – понад мільйон гривень. Удвічі з початку року зросла сума боргу на державних підприємствах і становить два мільйони гривень.

На інших підприємствах сума заборгованості з виплати заробітної плати зросла майже на 55% і складає понад 13 мільйонів. Із них 18% – це заборгованість в установах, що фінансуються з державного бюджету.

Найбільше заробленого винні у Кіровограді, Олександрії, Світловодську.

З початку року утворилися борги в 17 районах області: Бобринецькому, Благовіщенському, Вільшанському, Гайворонському, Добровеличківському, Долинському, Знам’янському, Компаніївському, Новгородківському, Новоархангельському, Новомиргородському, Олександрівському, Олександрійському, Онуфріївському, Петрівському, Світловодському та Устинівському.

В облдержадміністрації визнали незадовільною роботу мерів міст і голів райдержадміністрацій із погашення заборгованості з виплати заробітної плати і доручили негайно вжити невідкладних заходів, аби позбутися такого ганебного явища.

 

e-max.it: your social media marketing partner