Депутати не дозволили продати з молотка дозвіл на видобуток бурого вугілля в Миронівському родовищі

, Олена Сідорова

Депутати обласної ради не погодили клопотання Державної служби геології та надр України щодо продажу на аукціоні спеціального дозволу на користування надрами з метою видобування бурого вугілля Миронівського родовища Костянтинівського вуглерозрізу (ділянки «Костянтинівська», «Березівська»), що в Олександрійському районі, сьогодні, 18 листопада.

За погодження клопотання проголосувало 32 депутати з 53 присутніх. Утрималося 12, не голосувало 9.

За словами директора департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександра Корнюші, наразі відомо, що бажає взяти участь у торгах Придніпровська хімічна компанія, яка планує збудувати фабрику, електростанцію на території Костянтинівського вуглерозрізу, а також збудувати завод з питної води. Також до аукціону можуть долучатися й інші компанії.

В адміністративному відношенні ділянки Костянтинівська і Березівська Миронівського родовища бурого вугілля розташовані на території Олександрійського району, за 10 кілометрів на північ від Олександрії.

Костянтинівський вуглерозріз було виділено в 1985 році в центральній частині ділянок Костянтинівської і Березівської на базі запасів, затверджених ДКЗ СРСР у 1979 році, за кондиціями для умов підземної розробки. Площа ліцензійної ділянки складає 9,86 квадратних метрів.
e-max.it: your social media marketing partner