70% кіровоградців проти перейменування обласного центру

,

Майже 70% жителів Кіровоградщини негативно ставляться до перейменування обласного центру. Такі результати опитування, проведеного «Центрально-українською соціологічною лабораторією».

Зокрема факт перейменування Кіровограда на Кропивницький цілком позитивно і швидше позитивно оцінили 4,3% опитаних – 0,3% і 4% відповідно.

Швидше негативно і цілком негативно про зміну назви обласного центру висловилися 67% учасників дослідження – 22,2% та 44,8% відповідно.

Затруднилися відповісти – 28,7% респондентів.

Нагадаємо, у квітні КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда. Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.

 

Як уже повідомляла «КП», Верховна рада перейменувала Кіровоград на Кропивницький на своєму засіданні 14 липня.

 6871

Опитування проводилося з 15 по 25 вересня 2016 року на замовлення Кіровоградської облдержадміністрації. Загалом опитано 600 респондентів, постійних жителів Кіровоградської області. Тип вибірки: багатоступенева, квотна, репрезентативна для дорослого населення області (від 18 років) за статтю, віком та типом поселення (обласний центр, райцентри, село). Стандартна похибка вибірки: при довірчій ймовірності (р) = 0,95 похибка (Δ) складає +/- 4,2%. Метод опитування: індивідуальне стандартизоване інтерв’ю за місцем проживання із використанням карток з варіантами відповідей до запитань.

e-max.it: your social media marketing partner