ВАСУ об’єднає усі позови стосовно перейменування Кіровограда в один?

,

Судові колегії Вищого адміністративного суду України, у зв'язку з систематичною неготовністю представників Верховної ради до розгляду справи, виступили з ініціативою об'єднати в один судовий процес усі 15 позовів про скасування незаконного перейменування Кіровограда на Кропивницький, повідомив «КП» правозахисник Ярослав Турчин.

– Зараз ми чітко простежуємо тенденцію до об'єднання справ в один великий процес. Це те, що ми пропонували суду ще в серпні. Це спростить роботу як суду, так і сторін. У перспективі всі справи будуть об’єднані. Окрім того, у зв'язку з тиском на суд з боку парламенту, прогнозую розгляд справи розширеним складом судової колегії, можливо навіть усіма суддями Вищого адміністративного суду України. На даному етапі це дещо гальмує процес, але в майбутньому навпаки – сприятиме швидкому, а головне об'єктивному розгляду справи, яку вже можна сміливо називати справою «Кіровоградці проти Верховної ради України», – вважає Ярослав Турчин.

Зокрема, 10 жовтня судова колегія вже об’єднала позови народного депутата України Сергія Ларіна з позовами доцента педагогічного університету імені Винниченка Ігоря Спінула та олімпійського призера Олександра Симоненка. Окрім цього об’єднали позов Громадської організації «Центр співробітництва та підтримки міжнародних проектів» з позовом кіровоградки Людмили Потапової.

Нагадаємо, з позовом про скасування постанови про перейменування Кіровограда до ВАСУ звернулися народні депутати Сергій Ларін та Костянтин Яриніч, доцент педагогічного університету імені Винниченка Ігор Спінул, екс-редактор газети обласної адміністрації та ради «Народне слово» Валентина Бажан та інші.

Як уже повідомляла «КП», Верховна рада перейменувала Кіровоград на Кропивницький на своєму засіданні 14 липня.

У квітні КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда. Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.

e-max.it: your social media marketing partner