Бобринецька РДА тисне на районну освітянську профспілку?

,

6381З боку Бобринецької районної державної адміністрації із серпня здійснюється тиск на голову та членів освітянської профспілки. З такою заявою звернулася до очільника району Сергія Шевченка голова Бобринецької районної організації профспілки працівників освіти і науки Лариса Цесарська у середу, 5 жовтня.

«Починаючи із серпня 2016 року активно здійснюється тиск та втручання з боку районної державної адміністрації на членів освітянської профспілки і на мене особисто. Такі дії втручання шляхом агітації та припинення членства у профспілці, збір заяв про вихід від працівників закладів освіти, навіть погрози про звільнення з роботи обмежують та перешкоджають законній діяльності виборного органу, що є порушенням ст.12 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності». Крім того порушується Конвенція МОП №98, яка передбачає захист профспілок від будь-якого втручання в їхню діяльність.

Додатково повідомляю, що у Федерації Профспілок України (ФПУ) ведеться облік порушень Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», відповідно до якого кожна профспілкова організація періодично повинна повідомляти про втручання в її діяльність. Ця інформація періодично доводиться до Адміністрації Президента України. Тому я змушена буду виконати постанову ФПУ і повідомити про Ваші деструктивні дії. Вважаю за недоцільне перебувати у громадській раді при Бобринецькій районній державній адміністрації та заявляю про вихід», – йдеться у заяві.
e-max.it: your social media marketing partner