У Кіровограді хочуть облаштувати астрономічну майстерню

, Олена Сідорова

6376Ініціативна група астрономів планує відкрити в обласному центрі астрономічну майстерню для виготовлення, ремонту і обслуговування астрономічного обладнання, а також проведення зборів для любителів астрономії. Проте наразі в активістів немає приміщення, де можна було б її організувати. Тому вони звертаються за допомогою до небайдужих кіровоградців.

– Мета астрономічної майстерні (якщо бути точніше, то ми хотіли відкрити саме оптичну майстерню) – допомога в ремонті та обслуговуванні телескопів любителів астрономії та виготовлення оптики для саморобних телескопів, – розповідає «КП» один із ініціаторів, науковий керівник секції «Аерофізика та космічні дослідження» Кіровоградської Малої академії наук учнівської молоді Вадим Лефтор. – Нині у проекті хочуть узяти учать шість осіб – це люди з солідним стажем в аматорській астрономії.

Ідейники вже півмісяця шукають приміщення – підвал, що опалюється, у житловому будинку бажано в районі дендропарку.

– Наразі ми ще не визначилися з приміщенням, – каже Вадим. – І тут на заваді дві крайності: або висока орендна плата, або треба вкластися в ремонт. Розраховуємо десь на тисячу гривень у місяць (35­-40 гривень за квадрат при площі 20 м2). Так, непоганий варіант – підвальне приміщення в житловому будинку, але більшість таких уже зайняті різними клубами, майстернями з ремонту взуття. Є приміщення, які не використовуються, однак їхніх господарів відшукати непросто. Ще один важливий критерій – у приміщенні має бути опалення, адже смолу, якою полірують оптику, треба використовувати за певного температурного режиму.

Охочих взяти посильну участь у даному проекті хлопці просять звертатися за телефоном: (066) 571-­56-­95 (Вадим). Група астрологів Кіровограда в соцмережі.
e-max.it: your social media marketing partner