Жителів Кіровоградщини просять добровільно здати зброю, щоб не мати проблем із законом

,

6349З 1 по 31 жовтня по всій Україні, зокрема, на Кіровоградщині, проводиться місячник добровільної здачі в органи поліції зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів, повідомляють у поліції області.

Людей, які добровільно принесуть зброю, не притягуватимуть до кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброю, дозволену до реєстрації – мисливська та газова – можуть за бажанням зареєструвати.

Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання.

Загалом упродовж 2016 року жителі області добровільно здали 68 одиниць незареєстрованої вогнепальної зброї, з яких шість мисливських нарізних карабінів, 59 мисливських гладкоствольних рушниць, три пістолети. Також жителі області здали до правоохоронних органів понад 400 боєприпасів та один засіб ініціювання.

Крім того, серед зданого 278 одиниць мисливської вогнепальної зброї, спеціальних засобів для відстрілу набоїв, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії і пристроїв для відстрілу гумових куль, які раніше були зареєстровані, але прийшли в стан непридатний для подальшого використання.

Завдяки добровільній здачі незареєстрованої зброї та боєприпасів від кримінальної відповідальності звільнили 18 громадян. В особисте користування жителів області зареєстровано два мисливських нарізних карабіни та 52 мисливські гладкоствольні рушниці.
e-max.it: your social media marketing partner