Сьогодні до Кіровограда з Афону прибула унікальна ікона Святої Єлисавети

,

6297Ікону, яка була написана в одному з найвідоміших православних грецьких монастирів – Ватопедському, який знаходиться на горі Афон, у Кіровограді зустріли сьогодні біля пам’ятника Ангелу-охоронцю.

Очікувалося, що образ Святої Єлисавети прибуде до Кіровограда напередодні Дня міста, але через ускладнення митних процедур ікону тільки минулого тижня доставили в Україну. За словами  настоятеля храму Благовіщення Пресвятої Богородиці протоієрея отця Євгенія, перед тим, як потрапити до країни, ікона була освячена у двох Афонських православних монастирях. В Україні вона вже побувала у Свято-Успенській Почаєвській лаврі, де також була освячена на місцевих святинях, далі її духовний шлях пролягав через Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, також святиня побувала у двох монастирях – Корецькому жіночому та Введенському чоловічому.

Як повідомлялося раніше, поки що кошти на написання унікальної ікони зібрали кілька кіровоградських бізнесменів, але іконі ще потрібен гарний оклад, тож можливість долучитися до створення святині буде у всіх бажаючих.

За словами отця Євгенія, сьогодні до Праведної Єлисавети звертаються сім'ї, які бажають мати дітей, а також вже вагітні жінки.
e-max.it: your social media marketing partner