Геращенко вимагатиме звільнення Галагана і судді, яка задовольнила його апеляцію

, КП

5719Позаштатний радник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко готує заяву до Вищої Кваліфікаційної комісії суддів і Вищої ради правосуддя з вимогою розглянути питання про звільнення двох суддів з Кіровограда – Олексія Галагана та Людмили Ткаченко. Про це Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook. 

«Першого – Олексія Галагана, за дії, несумісні зі статусом судді – втечею від поліцейських після затримання в п'яному вигляді за кермом. Другу – Людмилу Ткаченко, за винесення завідомо неправосудного рішення про зняття всіх звинувачень щодо судді Олексія Галагана, незважаючи на наявність відеозапису, що доводить факт не покори законним вимоги патрульних поліцейських», – пише Геращенко. 


Антон Геращенко зауважує, що справа резонансна. Є відеозапис того, як суддя не корився патрульним і втік від них.


«Олексію Галагану залишалося лише отримати і оплатити адмінштраф і сподіватися що в цей раз пронесло. Але ні! Почуття безкарності перемогло почуття самозбереження. А заперечувати факт непокори співробітникам поліції, відображений на відео міг тільки той суддя, який не хотів судити по закону і по честі. На відеозаписі затримання судді Галагана на 3 хвилині 45 секунді чітко видно те, що не побачила суддя Ткаченко – факт протидії законним вимогам поліцейських – втеча з місця оформлення адмінпротоколу. Тепер доведеться понести відповідальність за все скоєне», – написав Антон Геращенко.

Як уже повідомляла «КП», суддя Кіровського районного суду Кіровограда Олексій Галаган, якого Кіровоградський районний суд оштрафував за кермування напідпитку та визнав винним у непокорі поліції, виграв апеляцію, сьогодні, 23 вересня.

Кіровоградський обласний суд постановив скасувати рішення Кіровоградського районного суду, оскільки обставини викладені в матеріалах справи не відповідають дійсності.

Відтак суд повністю виправдав Галагана. Рішення остаточне і оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, 2 вересня, Кіровоградський районний суд області визнав Галагана винним за частиною 1 статті 130 – керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та статті 185 – злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Протокол за статтею 122-2 – невиконання водіями вимог про зупинку, закрили.

Суд призначив Галагану штраф у сумі 3 тисячі 400 гривень.

25 липня близько опівночі патрульні поліцейські Кіровограда затримали за кермом нетверезого суддю Кіровського районного суду міста Кіровограда. Пізніше суддя заявив, що його побили і поскаржився на патрульних до прокуратури. За фактом імовірного перевищення службових обов’язків патрульними у ході затримання, правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

e-max.it: your social media marketing partner