На Кіровоградщині не допускатимуть до конкурсів автобуси, що не пристосовані для людей з обмеженими можливостями

, КП

6174На Кіровоградщині перевізників не допускатимуть до конкурсів з перевезеня пасажирів, якщо вони не обладнають автобуси для людей з обмеженими можливостями. Про це йдеться у Стратегії подолання бідності в Кіровоградській області на 2016-2017 роки.

Згідно зі Стратегією, однією з вимог участі в конкурсі з перевезення пасажирів на автобусному маршруті буде наявність автобусів з обов’язковим низьким рівнем підлоги, зовнішнім звуковим інформатором про номер маршруту та його кінцеві зупинки, текстовою то звуковою системою в салоні для оголошення зупинок.

Відповідальними за виконання цієї умови назначили департамент інфраструктури та промисловості облдержадміністрації, райдержадміністрації та міськвиконкоми області.

Нагадаємо, жителі Кіровограда з інвалідністю провели під стінами мерії акцію «Доступність для всіх». Вони вимагали у влади звернути увагу на проблеми, з якими стикаються повсякчас – відсутність пандусів, неналежна робота «Соціального таксі», а також проблеми з доступом до громадських місць і владних установ.

e-max.it: your social media marketing partner