На Кіровоградщині люди вдруге отруїлися на поминальному обіді
У селі Перегонівка Голованівського району зареєстрували спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед учасників поминального обіду, повідомляють у Держпродспоживслужбі області.
За оперативними даними, спалах зареєстровано серед учасників поминального обіду в кафе ПП Святенко О.В. по вул. Енгельса, 16, внаслідок якого постраждало вісім осіб.
У період з 25 серпня по 27 серпня хворих госпіталізували до інфекційного відділення Голованівської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція, легкий перебіг».
За попередніми висновками, інфікування сталося внаслідок вживання готових страв, виготовлених у кафе. У ході епідрозслідування, проведеного фахівцями Держпродспоживслужби, встановили, що виникненню спалаху сприяли відсутність у закладі громадського харчування умов для приготування страв – повний набір приміщень для функціонування кафе та безпечного обслуговування відвідувачів; документи, які підтверджують безпечність та якість харчових продуктів; умови для зберігання харчових продуктів; дезінфекційні засоби, тощо.
Із п’яти працівників кафе, у чотирьох були відсутні медичні книжки та інформація про проходження профілактичного медичного огляду.
ПП О.Святенко на обліку в Держпродспоживслужбі як оператор потужностей не зареєстрований. Функціонування кафе тимчасово призупинили.
Для проведення лабораторних досліджень відібрали проби харчових продуктів, питної води, змиви з об’єктів довкілля, обстежили контактних та декретованих працівників.
Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.
Нагадаємо, це вже другий випадок отруєння людей на поминальному обіді. Раніше спалах реєстрували у Благовіщенському.
За оперативними даними, спалах зареєстровано серед учасників поминального обіду в кафе ПП Святенко О.В. по вул. Енгельса, 16, внаслідок якого постраждало вісім осіб.
У період з 25 серпня по 27 серпня хворих госпіталізували до інфекційного відділення Голованівської центральної районної лікарні з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція, легкий перебіг».
За попередніми висновками, інфікування сталося внаслідок вживання готових страв, виготовлених у кафе. У ході епідрозслідування, проведеного фахівцями Держпродспоживслужби, встановили, що виникненню спалаху сприяли відсутність у закладі громадського харчування умов для приготування страв – повний набір приміщень для функціонування кафе та безпечного обслуговування відвідувачів; документи, які підтверджують безпечність та якість харчових продуктів; умови для зберігання харчових продуктів; дезінфекційні засоби, тощо.
Із п’яти працівників кафе, у чотирьох були відсутні медичні книжки та інформація про проходження профілактичного медичного огляду.
ПП О.Святенко на обліку в Держпродспоживслужбі як оператор потужностей не зареєстрований. Функціонування кафе тимчасово призупинили.
Для проведення лабораторних досліджень відібрали проби харчових продуктів, питної води, змиви з об’єктів довкілля, обстежили контактних та декретованих працівників.
Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.
Нагадаємо, це вже другий випадок отруєння людей на поминальному обіді. Раніше спалах реєстрували у Благовіщенському.