Кіровоградці перевірять, наскільки важко пересуватися на інвалідному візку вулицями міста

, Олена Сідорова

5705В обласному центрі біля міськвиконкому проведуть акцію «Доступність для всіх» – депутатам і містянам запропонують пересісти на інвалідні візки і спробувати проїхатися визначеним маршрутом, аби відчути на собі всі незручності, у понеділок, 15 серпня, повідомила на своїй сторінці у Facebook Людмила Шукрута.

Учасники заходу намагатимуться привернути увагу міської влади та громадськості міста до проблем пересування людей на візках, зокрема, дорогами міста, медичними та освітніми закладами, банківськими установами, закладами громадського харчування, а також вбиральнями.

«Окрема велика проблема – це незручний громадський транспорт. Саме через це більшість людей та дітей, які пересуваються на візку, змушені місяцями та роками сидіти у своїх домівках. Ми запрошуємо усіх охочих сісти на візок і на деякий час спробувати себе у ролі людини, яка втратила здатність до самостійного пересування, але треба відвідувати аптеки, магазини та інше, пересуваючись не завжди зручними вулицями нашого міста», – наголошує Шукрута.

Учасникам запропонують окремий маршрут із завданнями, наприклад, купити ліки або відкрити рахунок у банку.

10:00 – 10:20 – загальний збір біля головного входу до міської ради;

10:20 – 10:40 – розподіл візків та маршрутів із завданнями;

10:40 – 13:30 – виконання завдань;

14:00 – загальний збір біля входу до міської ради, повернення візків, обмін враженнями та спільний пошук вирішення проблем з пересуванням по місту.
e-max.it: your social media marketing partner