Олександрія стане розумним містом і навчить бути таким інших

,

5440Олександрія – єдине місто не лише на Кіровоградщині, а й в Україні, яке підготувало стратегію сталого розвитку і відпрацює методологію побудови розумних міст у сучасних умовах, повідомляють у мерії.

Зокрема, там зазначають, що стратегія реалізуватиметься у рамках глобального проекту ООН до 2030 року. Набутим досвідом від утілення проектів Олександрія згодом поділиться з іншими містами, у тому числі за кордоном.

У міськраді уточнюють, над стратегією представники громади разом із науковцями працювали упродовж півроку. Вона надасть можливість відкрити нові перспективи у реалізації важливих для міста проектів із залученням іноземних інвесторів.

– Найближчим часом ми створимо структуру з економічного розвитку міста у складі спеціалістів, які вільно володіють іноземними мовами… Міська влада працюватиме над раціональним використанням коштів та забезпечить олександрійцям гідний рівень життя. Усе це стане можливим завдяки впровадженню стратегії, у реалізації якої наше місто підтримають розвинені передові країни світу, – заявив міський голова Степан Цапюк.

У мерії також зауважили, що довгостроковий документ розглядатиметься на засіданні комітету стратегічного планування, обговорюватиметься на громадських слуханнях, а після – його затвердять депутати.
e-max.it: your social media marketing partner