Гройсман назвав мораторій на підвищення тарифів кроком до банкрутства муніципалітетів

,

5439Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав «безперспективним» рішення низки місцевих рад про мораторій на підвищення тарифів та можливої компенсації різниці в тарифах за рахунок місцевих бюджетів. Тому відмова місцевої влади підвищувати комунальні тарифи в кінцевому підсумку призведе до їхнього банкрутства.

– Ви можете залишити ціни, як вважаєте за необхідне, а різницю ціни газу ви можете компенсувати зі своїх власних бюджетів, але через кілька років ви будете на межі банкрутства, тому що не можна продавати за 20 копійок те, що коштує одну гривню, усе одно хтось це повинен компенсувати – ті 80%. Ви муситимете компенсувати ці 80 копійок. Ви можете забрати ці гроші від модернізації транспорту, від енергоефективності, від дитячих садків, шкіл, інших інфраструктурних об'єктів і скерувати на компенсацію цієї ціни. Це буде ваш політичний вибір, але, я думаю, це буде безперспективно, – сказав він.

Прем’єр зазначив, що завданням центральної та місцевої влади є, за збереження ринкових цін на газ, забезпечити соціальний захист населення, у тому числі за допомогою житлових субсидій.

Нагадаємо, раніше міськради Києва, Дніпра і Житомира ввели мораторій на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. У відповідь Гройсман запропонував місцевій владі компенсувати різницю, яка виникає між витратами теплопостачальників і встановленими міськрадою тарифами.

З 1 липня в Україні зросли тарифи на теплову енергію та послуги центрального опалення, з 1 вересня подорожчає електроенергія. З 1 травня для значної частини населення зріс тариф на газ.
e-max.it: your social media marketing partner