Кіровоградців запрошують у Черкаси на фестиваль короткометражок

, Олена Сідорова

5438Жителів Кіровограда запрошують на Черкаський фестиваль українського короткометражного кіно «КіноШот», який проходитиме з 19 по 21 серпня у мальовничій Долині троянд під відкритим небом, повідомляють організатори, пише «Про все». 

– Ми вже закрили прийом заявок для участі у фестивалі. Вражає їх кількість – близько 180 короткометражок. Зараз працює відбіркова комісія, завдання якої – відібрати 15 фільмів, що змагатимуться між собою в номінаціях «Кращий фільм», «Краща режисерська робота» та «Кращий сценарій», – розповіла голова оргкомітету кінофестивалю, учасник координаційної ради ГО «Місто на «Че» Вікторія Лаврєнтьєва.

Як зазначив співорганізатор фестивалю, кінорежисер Андрій Паніченко, цікавим є те, що після розміщення на відомому серед кіноманів та кінознавців міжнародному ресурсі filmfreeway.com оголошення про проведення кінофестивалю свою зацікавленість до нього проявили кінорежисери з інших країн.

– Зокрема ми отримували фільми з Іспанії, Німеччини, Росії, США, Аргентини, Турції, Ірану та Австралії. Це свідчить про великий потенціал нашої ініціативи і дає надію сподіватися, що в наступному році ми зможемо замахнутись і на міжнародний рівень фесту, – зазначив він.

Фестиваль передбачатиме дві локації – власне, місце показу конкурсних фільмів у Долині Троянд та кінотеатр «Салют», де проходитимуть творчі зустрічі і майстер-класи з вітчизняними учасниками кінотворення – відомими кінокритиками, режисерами. Крім конкурсної програми, буде й позаконкурсна програма, під час якої демонструватимуться фільми, які вже здобули визнання та винагороди.
e-max.it: your social media marketing partner