З’являться політики, які пообіцяють скасувати нову назву, і люди за них проголосують – Тарута

,

5437Позафракційний народний депутат Сергій Тарута в коментарі виданню «Гордон» заявив, що Верховна рада не мала права перейменовувати Кіровоград, а це питання повинні вирішувати жителі міста.

– Вважаю, що Верховна рада не може перейменовувати Кіровоград без схвалення його жителів. З’являться політики, які пообіцяють скасувати нову назву, і люди за них проголосують. Це неправильно. Там, де громади домовилися, звичайно, можна змінювати назву. Де не домовилися – потрібно продовжити дискусію. Хочуть Єлисаветград? Нехай буде Єлисаветград. Це питання – справа місцевих жителів. І це не інакомислення – це думка, що потрібно поважати, – підкреслив Тарута.

Нагадаємо, Верховна рада в рамках закону про декомунізацію перейменувала Кіровоград на Кропивницький. Рішення підтримали 230 народних депутатів.

Тим часом народний депутат, екс-очільник Кіровоградщини Сергій Ларін збирає команду юристів, щоб скасувати перейменування Кіровограда на Кропивницький.

Як повідомляла раніше «КП», жителі перейменованого Кіровограда мітингували під стінами міськради проти нової назви Кропивницький.
e-max.it: your social media marketing partner