Райкович напише Президентові листа з епопеєю про перейменування

,

5427Міський голова Андрій Райкович заявив, що незгодний з рішенням Верховної Ради щодо перейменування Кіровограда на Кропивницький і планує звернутися до Президента і голови Уряду аби ті, ознайомившися з реальною позицією громади, врахували її думку, повідомили у міськраді.

- Мене, як і всіх містян, надзвичайно турбує те, що відбулося вчора у Верховній Раді, особливо -  спосіб, в який це все було зроблено, - наголосив Андрій Райкович. – Як можна було під час рогляду такого важливого для громади питання не запросити міського голову? Я б за три години був у Києві, бо мені є що сказати, я маю право представляти інтереси мешканців міста. Я б ознайомив депутатів парламенту з особливостями перейменування Кіровограда, хронологією цього процесу.

На думку міського голови, Верховна Рада вирішила перекласти відповідальність за подальший розвиток подій у місті на місцеву владу. У той же час, таке перейменування не консолідує, а розколює громаду, переконаний він.

- Я не проти назви Кропивницький, - заявив Райкович. – Я проти того, щоб процедура проводилася не в демократичний спосіб, без врахування думок громади. Я за те, щоб ім’я нашому місту ми обирали на віки і ним могли пишатися наші нащадки.

Щодо подальших дій міської влади, Андрій Райкович розповів, що перш за все підготуює звернення на адресу Президента України та Голови Верховної Ради України з інформацією про дійсний стан справ. Продовжуються й консультації з керівниками фракцій міської ради. Вже є заяви від депутатів  про скликання позачергової сесії, якщо вистачить голосів – вона обов’язково відбудеться, прогнозує мер.

Нагадаємо, жителі перейменованого учора Кіровограда мітингували під стінами міськради проти нової назви Кропивницький, сьогодні, 15 липня.
e-max.it: your social media marketing partner