Експерт: Кіровоградцям не потрібно поспішати з заміною документів

,

5420Після рішення Верховної Ради про декомунізацію Кіровограда, незадоволені жителі готуються оскаржувати перейменування міста в Кропивницький у судовому порядку і не хочуть платити за нього зі своєї кишені. Експерт групи «Політика національної пам'яті» Реанімаційного пакету реформ Андрій Когут заспокоює, що звичайним жителям із заміною документів не потрібно поспішати, повідомляє «Страна.ua».

– Ніякі документи не потрібно замінювати. Якщо в паспорті написано, що людина народилася в Кіровограді або прописана у ньому, то ніяких змін вносити не потрібно. Всі документи, паспорти, пенсійні, трудові книжки, всі документи на нерухомість залишаються в силі. Зміни в документи вноситимуться автоматично в разі їх продовження, якщо в паспорт вклеюватиметься фото, або квартира продаватиметься, тоді в реєстри підуть нові дані. До цього буде зберігатися стара назва, і всі документи будуть діяти. Єдине що, зміни будуть необхідні для юридичних осіб, - пояснює експерт.

Основна ж робота з декомунізації ляже на плечі місцевої влади. У скільки обійдеться місту це перейменування, ніхто не рахував. Доведеться витратити гроші на нові таблички на залізничному вокзалі, автовокзалі та в аеропорті. Вимагають заміни й бланки державних організацій та установ. Матеріальні витрати понесуть й приватні перевізники – їм потрібно буде замінювати таблички на рейсах.

Нагадаємо, щодня близько півтори сотні кіровоградців змінюють у паспортах назви вулиць.
e-max.it: your social media marketing partner