Громадське об'єднання «Воля» вважає голосування депутатів ВР щодо перейменування Кіровограда ганебним

,

Кіровоградська обласна громадська  організація «Воля» виступає проти ганебного, на їхню думку, голосування депутатів Верховної ради про перейменування Кіровограда.

 – 14 липня частина депутатів Верховної Ради з порушеннями регламенту, без обговорення, похапцем, як діє дрібний злочинець, прийняла рішення про перейменування Кіровограда на Кропивницький, внесене з голосу спікером Андрієм Парубієм, - констатують у «Волі».

Представники організації вважають, що парламентарі проігнорували не лише думку більшості (82%) мешканців міста, зафіксовану низкою фахових соціологічних досліджень, а й офіційне рішення депутатів міської ради, які представляють інтереси місцевої громади. Вони обурені тим, що 230 людей, переважна більшість яких ніколи не були в Кіровограді, та, скоріш за все, погано представляють собі, де він знаходиться, вирішили все за мешканців міста та всупереч їхній думці.

 – Ми, представники громадського об’єднання «Воля», вважаємо, що просто не маємо права «проковтнути» цей акт зверхності та беззаконня, допустити таку наругу над волею десятків тисяч городян, та будемо боротися за наші права всіма законними методами! – йдеться в заяві.

Нагадаємо, у Верховній раді зареєстровано два проекти постанови про скасування постанови №4222 про перейменування Кіровограда на Кропивницький.

 Так, один проект постанови №4222-П вніс Сергій Ларін з «Опозиційного блоку», інший – №4222-П1 депутат від БПП Костянтин Яриніч.

Як уже повідомляла «КП», Ларін заявив, що Рада проголосувала за перейменування з грубим порушенням регламенту. Водночас він повідомив, що збирає команду авторитетних юристів, які звертатимуться у всі можливі українські та міжнародні суди, щоб скасовувати це ганебне голосування.

Свою позицію з приводу перейменування озвучив і Яриніч. Він також заявив про грубе порушення регламенту під час прийняття рішення, а також назвав голосування «проявом цинічного особистісного брехливого ставлення до народу України».

Як відомо, сьогодні парламент насильно перейменував Кіровоград на Кропивницький.

18 квітня КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда.

Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.
e-max.it: your social media marketing partner